LFG.hu hirdetés szövege

Sziasztok!

Changeling: the Lost történetet tervezek mesélni, ehhez keresek 2-3-4 játékost, Budapesten. (Mint a címben is olvasható.)

Magamról: pár éves (váltakozó gyakoriságú) szerepjátékos tapasztalatom van, mesélői gyakorlatomat közepesnek mondanám. Kompromisszumkész és értelmes embernek tartom magam, éppen ezért az egészséges vitáktól nem zárkózom el; ugyanakkor a makacsságot/akaratosságot és az értelmetlen embereket nem szívlelem. (Ez talán a mesélői stílusomat is jellemzi.)

A Játékról:
- Három vagy négy hetente tervezek játékalkalmat, vagy egy hétvégi délutánon 4-5-6+ órán keresztül, vagy hétköznapon délután 17 órától legkésőbb 22ig. Ez közös megbeszélés függvénye, amelyik több embernek jó. Munka és tanulmányok mellett ezt tudom vállalni, esetenként (pl. vizsgaidőszak miatt) kihagyással. Úgy gondolom nem rendkívüli sem a gyakoriság, sem az időtartam, ezért olyan komoly jelentkezőket várok akik képesek rendszeresen, biztosan megjelenni. Természetesen vis maior esete fennállhat, de a kiskutya kölykezése nem ilyen; ha az embernek párja, családja van, velük is meg kell tudnia beszélni, hogy havonta egyszer, előre megbeszélt időpontban fix elfoglaltsága van.
– Budapesten, 2005-ben kezdődik a játék. Egy megosztott Freeholdba kerülnek be a játékosok és rajtuk múlik, hogy a kb. 1-1,5 év (ingame) idejű történet alatt milyen változásokat hoznak a saját illetve a többi changeling életébe. Előbbi mondatból kiderülhet, hogy fix időtartamú történetet mesélek, az eseménysorozat váza és végpontja nagyjából megvan. Természetesen a játékosok eldönthetik, hogy mennyire aktívan és milyen irányba befolyásolják az események alakulását, akár teljesen más végeredményt is kihozhatnak a finálénak, mint amit én tervezek.
– Noha a történések javarésze mesélőgenerált, de nem akarom azt, hogy csak én dolgozzak, így olyan játékosokat várok, akik képesek beleélni magukat a karakterbe, annak a fejével gondolkodni és cselekedni a játékon belül. Szeretném, ha önálló, rövid- és hosszútávú céljai is lennének a karakternek, ne csak a világ történéseire reagáljon, ahogy a világ is mozgásban van, anélkül hogy a játékosok ráhatnának. A karakterek céljainak megvalósulását mesélői eszközökkel én is támogatom, de persze ne várja, hogy a sültgalamb majd berepül a szájába.
– Mindezek után még az az apró elvárásom is van, hogy szociális szerepjátékra képesek legyenek mind a karakterek, mind a játékosok. Tudok én sokat beszélni, de a karakterek egymás közti és npc-kkel való interakcióját is szeretném látni, ez is része a szerepjátéknak (természetesen nem színészi teljesítményt várok, de csak kockadobással nem lehet elintézni mindent).

Röviden, tömören: szeretném, hogy ne csak én, hanem a játékosok is energiát fektessenek bele a játékba.
Ehhez hozzátartozik a karakter előtörténete, családi/baráti kapcsolatainak (legalább elrablása előtti) megléte és egy karakterszemélyiség-ötlet, amit persze a játékban fog részletesen kibontani. Ha az előtörténet kútfőből nehezen megy, „20 kérdésre válasz” módon is meg lehet alkotni a karaktert – de persze az se baj, ha mindkettőt megcsinálod.

Egyéb: Crossover nincs. Alapvető angoltudás szükséges, mert magyar szabálykönyv nincs és a mesélő nem fordítógép. A szabályok az alap WoD könyvben és a C:tL alapkönyvben foglaltak, ettől eltérés vagy szabályátvétel mesélői mérlegeléssel történik és játékalkalom előtt legalább egy héttel hirdetem ki.

Miért ez a sok szöveg és „feltételszabás”? A mesélő a saját szabadidejét a játékalkalmokon kívül is a történetre fordítja, így azt vélem korrektnek, ha a játékosok is segítik a mesélő dolgát. Továbbá bizonyos játékostípust szeretnék már előre kiszűrni, a negatív tapasztalatok miatt.

Mindezek után PM-ben várom a jelentkezőket, illetve a felmerülő kérdéseket. Kérem az „ilyen szöveggel senki sem akar majd nálad játszani” típusú reagálásokat mellőzzétek

LFG.hu hirdetés szövege

Vihar előtt u56grave u56grave